Monday, June 18, 2012

They came to the United States Erzurum Ice Hockey Training








ABD'den Erzurum'a Buz Hokeyi Eğitimi Vermek için Geldiler


Resmi büyütmek için tıklayın

Gençlikspor Kulübü'nün ABD'li antrenörü Mc Adams Keiht'in davetlisi olarak Erzurum'a gelen ABD'li antrenör ve buz hokeyciler, minik ve yıldız hokeycilere eğitim vermeye başladı.

FOTOGALERİ

Vakit Gülle Buluşma Vakti

Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Gençlikspor Kulübü Buz Hokeyi Takımı'nın antrenörü olan Mc Adam Keith'in davetlisi olarak Erzurum'a gelen ABD'liler gönüllü antrenör olarak gençlere buz hokeyi eğitimi veriyor. Eğitim dört gün boyunca devam edecek.

Hristiyan Atletler Kulübü tarafından hazırlanan, 'Dinler ve Kültürlerarası Kaynaşma' projesi kapsamında ABD'den Erzurum'a gelen 2'si antrenör, biri profesyonel buz hokeyi oyuncusu olmak üzere 3 kişilik ekip, Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü 500'lük Buz Hokey Salonu'nda, Erzurumlu minik ve yıldız sporculara antrenman yaptırmaya başladı.

Eski Bayan Milli Takım antrenörü Yeliz Yüksel'in de yer aldığı proje kapsamında antrenör Rick Randazzo, Todd Lahstreter ve profesyonel buz hokeyci Gary Steffes Erzurumlu hokeycilere bir antrenman programı uyguladı. Oldukça neşeli geçen çalışmalarda ABD'li teknik heyet ile Erzurumlu sporcular kısa sürede kaynaştı. Yüksel aracılığı ile soruları cevaplayan baş antrenör Randazzo, İslamiyet ile Hristiyanlık olan iki din ve iki kültür arasındaki dostluğu, kardeşliği pekiştirmeyi amaçladıklarını belirterek, antrenmanlarda, sporcuların becerilerini arttırmaya yönelik çalışmalar yapacaklarını ve bu çalışmaların dört gün süreceğini belirtti.

KEİHT DAVET ETTİ

Erzurum'a ilk kez gelmelerine rağmen, bu şehri kısa sürede sevdiklerini belirten, Rick Randazzo, Erzurumlu gençleri ABD'ye götürerek, orada onlara buz hokeyi eğitimi vermeyi planladıklarını belirterek, Erzurum'a da daha çok sıkı bir şekilde gidip gelmeyi amaçladıklarını ve ikinci kez gelişlerinde sporculara malzeme de getireceklerini söyledi.

Erzurum Gençlikspor'un ABD'li Antrenörü Mc Adams Keiht'in davetini reddetmediklerini ve Türkiye'ye geldiklerini vurgulayan Hristiyan Atletler Kulübü Buz Hokeyi antrenörü Rick Randazzo, amaçlarının Türkiye'deki genç buz hokeycilerle çalışarak, tecrübe kazandırmak olduğunu belirtti.

Randazzo, "Biz buraya senede bir kaç kez gelmek ve gerekirse buradaki çocukları ABD'ye götürüp hem iki din, hem de iki kültür arasında kaynaşmayı sağlamayı hedefliyoruz. Kendi kulüplerimizde olan sporcularla, iki tarafı birbirine hem dost, hem de kardeş yapmak istiyoruz. Küçük bir gurup olduğumuz için sadece Türkiye'de bu çalışmayı yürütüyoruz. Türkiye'deki genç buz hokeycilerle çalışarak, onların tecrübe kazanmasını sağlamalarını amaçlıyoruz. Erzurum'da görev yapan, ABD'li buz hokeyi antrenörü Mc Adams Keith sayesinde buraya geldik. Buradaki dostluğu, ABD'ye taşımak en büyük hedefimiz." diye konuştu.

"YETENEKLİ GENÇLER VAR"

Kısa sürede Erzurumlu gençlerle kaynaşan ABD'li teknik adamlar, antrenmanlarda kısa sürede yetenekli sporcular olduğunu keşfettiklerini belirtti. Antrenör Randazzo, "Yakın dostumuz Mc Adams Keiht şu anda yıldız takımının başında Ankara'daki maçlarda yer aldığı için kendisi buraya yarın gelecek. Burada Yeliz Yüksel bize hem destek hem de yardımcı oluyor. Kendisine teşekkür ediyoruz." dedi.

Randazzo, iki din ve kültür arasında kaynaşmayı sağlamak için gelecek yıllarda, Türkiye'deki buz hokeyi sporcularına malzeme yardımı yapmanın yanı sıra ABD'deki ünlü buz hokeyi oyuncularını da Türkiye'ye getirmeyi planladıklarını vurguladı. ABD Tulsa Oliers Kulübü'nün oyuncularından Gary Steffes de Türkiye'deki gençlerin yetenekli ve buz hokeyi öğrenmeye çok istekli olduklarını kaydetti. Erzurumlu 50 hokeyci topluluğu da kendilerine dört gün boyunca eğitim verecek olan ABD'li heyete teşekkür ederek, bu tür çalışmaların Erzurum ve Türk buz hokeyi adına önemli bir kazanç olduğunu dile getirdi.  (Cihan Haber Ajansı) 16.06.2012 17:20 [3712451]