Friday, September 13, 2013

Erzurum tabyalarında bir Amerikalı

BU HABERİN EKLENME TARİHİ 08-09-2013 | BU HABER TOPLAM 84 KEZ OKUNDU.
Anasayfa'ya Dön12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm Spor Haberleri

Buz Hokeyi Süper Lig ekibi Erzurum Gençlikspor Buz Hokeyi Antrenörü Amerikalı Mc. Adams Keith, sağlıklı yaşamak için sporu ihmal etmezken, tabyalarda da incelemelerde bulunarak Erzurum tarihini öğreniyor.
Nurullah PALA-ERZURUM ÖZEL HABER
Erzurum Gençlikspor’un ABD’li hocası Mc. Adams Keith yeni sezon öncesi de iddialı. İki sezondur yardımcısı İkram Çintimar ile birlikte takımını Süper Ligde zirveye oynatan Gençlikspor Buz Hokeyi Takımının Coach’u Mc. Adams Keith, yeni sezon öncesinde çalıştırdığı oyuncuların adeta pestilini çıkartıyor. Amerikalı çalıştırıcı fırsat buldukça da  kendine özel spor yapmayı ihmal etmiyor. Erzurum’da kiremitlik tepede özel spor yapan Amerikalı Coach, Erzururum’daki tarihi eserleri ve tabyaları da yakından inceleyerek, Erzurum tarihini öğreniyor. Kısa sürede Erzurum’a alışan Amerikalı çalıştırıcı, sempatik tavırları ilede alkış topluyor. Çalışmayı çok seven tecrübeli hoca, bu özelliğini Erzurum Gençlikspor Kulübü’nün sporcularına da aşılamış durumda.
Kule otelden 3 Binlik arenaya yürüyor
Genelde yürümeyi çok sevdiğini belirten Amerika Birleşik Devletleri(ABD)’li Mc. Adams Keith, kule oteli ile 3 binlik buz arena arasındaki yaklaşık 5 kilometre yolu yaya olarak katediyor. 3 Binlik Buz Arena’da hokeycileri çalıştıran Amerikalı antrenör, çalışmalarda oyuncuların pestilini çıkartıyor.  Geçtiğimiz yıl ilk kez Gençlikspor Buz Hokeyi’nin başında sahaya çıkan ve takımına zirve mücadelesi yaptırarak, play- off maçlarına taşıyan ABD’li çalıştırıcı, geçen yıl kaçan şampiyonluğu bu sezon yakalamak istiyor.
Şampiyonluk kupası Erzurum’a gelecek
Gece gündüz demeden hokeycilere idman yaptıran ve yeni sezona hazırlayan ABD’li Coach Mc. Adams Keith, yeni sezonda şampiyonluk kupasını Erzurum’a getireceklerini söyledi. Kadrosunda yabancı oyuncu da barındıran Mavi-beyazlı takımda Mc. Adams Keith, oyuncularından yeni sezonda zafer beklediğini söyledi.  Gençlikspor Kulübü Buz Hokeyi takımı antrenörü Mc. Adams Keith, kedisine güvenen kulüp başkanı Memduh Ceyhan ile yönetimi mahcup etmeyeceğini söyledi.